Přehled informací o BD Pragostav

Ochrana osobních údajů, GDPR

Bytové družstvo Pragostav vždy vnímalo a vnímá zajištění řádné ochrany osobních údajů jako jeden ze stěžejních bodů své činnosti a jako zásadní podmínku pro provádění kvalitní správy.

V souvislosti se změnou příslušného legislativního rámce, zejména pak schválením nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES, (dále jen „GDPR“) a zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, jsme proto provedli důslednou revizi vnitřních postupů a způsobu zpracování osobních údajů, doplnili nebo aktualizovali vnitřní předpisy a užívané dokumenty a zavedli průběžná specializovaná školení našich zaměstnanců.

Našim klientům jsme v oblasti ochrany osobních údajů v letech 2018 a 2019 poskytli sérii školení a zpřístupnili řadu informačních materiálů a vzorových dokumentů zpracovaných přímo Bytovým družstvem Pragostav nebo externími odborníky. Metodickou podporu přitom poskytujeme i nadále s cílem zajištění řádné informovanosti o klíčových stanoviscích a vývoji rozhodovací praxe.

Informace o zpracování osobních údajů Bytovým družstvem Pragostav z pozice správce osobních údajů i zpracovatele osobních údajů v případě zájmu naleznete na Informační desce družstva, která je volně přístupnou částí portálu eDomovník. ZDE a ZDE

Profil družstva

Naše Bytové družstvo Pragostav bylo založeno v roce 1965 a sídlí v Praze 10, Strašnická 1397/20. Spravujeme domy, které se nachází na území celé Prahy. Hlavním předmětem podnikání je správa nemovitostí.

V současnosti spravujeme 214 subjektů, které mají celkem 11172 bytů. Správu zajišťuje 34 stálých zaměstnanců, kteří mají požadované odborné vzdělání. Zaměstnanci jsou organizačně rozděleni podle zajišťovaných činností do odboru provozního, právního, ekonomického a útvaru služeb (nájemného). Hospodaření bytového družstva je každým rokem ověřováno renomovanou auditorskou firmou.

Jako jedno z největších bytových družstev v Praze čerpáme z dlouholetých zkušeností při správě nemovitostí a nabízíme velký rozsah kvalitních služeb pro nově vzniklá nebo vznikající družstva a společenství vlastníků.

Naším cílem je maximálně ulehčit práci členům statutárních orgánů.

Zkušenosti se správou novostaveb aplikujeme při realizaci a obsluze moderních technologií spravovaných nemovitostí. Umíme reagovat na mimořádné, technické a technologické požadavky členů statutárních orgánů při správě nově postavených objektů, včetně reklamací.

Při zajišťování správy používáme nejnovější informační technologie. Postupně zavádíme dokument managment systém, proto garantujeme vysokou kvalitu komunikace s  klienty prostřednictvím e-podatelny správce, e-dokumentů a e-archivu dokladů jednotlivých spravovaných subjektů. Rovněž se podílíme na rozvoji portálu eDomovník, který zajišťuje elektronickou komunikaci mezi správcem a klienty.

Spoluprací s námi získáte kompletní servis pro zajištění Vašeho domu, vč. výhodného pojištění.

Bytové družstvo Pragostav je registrováno v obchodním rejstříku pod značkou Dr.XCVIII 415.

Stanovy Bytového družstva Pragostav naleznete zde.

Obchodní informace

Bytové družstvo Pragostav

Strašnická 1397/20
102 00, Praha 10 – Hostivař
IČ:
00034843
DIČ:
CZ00034843

ID Datové schránky: fsxt7x4

Číslo účtu: 747147/0300 (ČSOB)

Zrušení úředních hodin z důvodu šíření pandemie onemocnění COVID-19

Vážení klienti,
v souvislosti s novými opatřeními vlády proti šíření pandemie onemocnění COVID-19 jsou do odvolání zrušeny v pondělí i ve středu úřední hodiny.
Vstup bude umožněn pouze předem objednaným klientům a to jen ve věcech, které nesnesou odklad a vyžadují osobní jednání.
V těchto případech žádáme klienty, aby při vstupu do budovy používali desinfekční prostředky, které jsou k dispozici ve vestibulu BD Pragostav a v každé kanceláři a v budově nosili roušky. Z hygienických důvodů není možno používat v budově WC.
Prosíme klienty, aby v komunikaci s námi využívali především e-mailovou korespondenci, telefony, případně schránku před budovou BD Pragostav.

Děkujeme za pochopení
Ing. František Coufal
ředitel BD Pragostav

21.10.2020 / Romana Jedličková

Odebírejte naše novinky v RSS